Ocehan Pagi

So, Here I am sitting in my office, waiting for the boss to come.

All of sudden, I opened Youtube. and watch this.

J.K. Rowling, Oprah Interview

And then Va Va Voom! 

Kita semua, atau kebanyakan dari kita, pasti merasakan momen-momen setelah lulus, dimana semua hal ada di pundak kita, semua keputusan, semua keinginan. Whether we want to follow our believes or follow other people’s believes. Kadang-kadang kita membiarkan orang lain menerjemahkan diri kita seperti apa, dan sayangnya, kita menjadi seperti yang orang lain terjemahkan terhadap diri kita.

And It has happen to me also. Pada saat lulus semua orang nanya apa sih, pasti kerja apa, kerja dimana, gajinya berapa, kapan nikah, dan sebagainya. Jadi kita bersusah payah hidup untuk memuaskan apa yang orang lain inginkan terjadi sama kita. Waktu kemarin lulus, saya bilang saya mau jadi PNS, banyak yang bertanya-tanya dan terheran-heran. Kenapa mau jadi PNS, gaji kecil, or let say, cukup. Kerjaan ga jelas, pemerintah semrawut dan hal-hal macam itu. Well, I won’t defend that (haha), tapi intinya adalah I never realize such strong power that the society force you to become what they think of you. Huge power i can say. Because everywhere you go, they will ask you the same question over and over and over again. Makes u think that “Is that good for me? Am I doing something wrong? Should I do the thing that they told me to?”. I honestly never argue with my choice, I know it’s right for me, BUT sometimes, when you face something bad at the office, or in some points you felt that “Damn my choice”. And These whole statements from society hit you and makes you down a little bit. 

Bukannya mau sombong, tapi saya juga bisa kalau saya mau bekerja di tempat yang menurut society ‘aman’. Bahkan saya diterima di perusahaan yang gajinya 6 kali lipat dari di PNS. Tapi entah mengapa, ada hal yang lain yang menarik saya untuk tidak terdorong ke sana. Kalau saya disana mungkin semua aman, orang ngeliatnya hidup sejahtera, punya macbook pro pake duit sendiri (fikiran sempit, haha), bisa nabung buat nikah suatu saat nanti, orang tua senang (karena terima bulanan,lol), and so on and so forth. But I should hold onto things that I believe, shouldn’t I? And this video makes me sure that i’m going into the right direction. So I have to keep telling to myself when i get down,

“Mad, remember you live for yourself, not for the society want you to live.”

And matter of fact, It’s all about us.

Kalo kata JK Rowling “You have to believe in something, and you have to know what you’re good at.”

Kalo kata Jim Carrey “You have to visualize your belief and work hard to make it happen.”

Kalo kata Oprah “I don’t want to be with difficult people I want inspired people oozing with talent”

In the end, It would be great if you can show to the world what you’re good at and shut the society with your achievements. And it also important to always surrounded with the people who share same ideas, and same vision for you to have the power to stand even though the wind blown really really fast.

I really do hope I’m on my way. WE are on our way. Keep smile and have a good life 🙂

RF.

Advertisements

11 thoughts on “Ocehan Pagi

  1. Mad this is very well-written. Dan ngena banget ke fresh grad kebingungan kayak gue ini, hahaha. Good luck for your future endeavor Mad! Semoga lo jadi salah satu orang yg bisa bikin pemerintahan kita makin bener, terutama reformasi birokrasi. Kabar-kabarin ya when you pack your things and go to HKS 😉

    1. It did? Well good then if this write mean something to you.

      Omagah HKS is soo up there, I hope i have that power to reach there haha.

      Lo juga sukses buat semua hal. See ya at the US yg pasti ya Marsh 😀

      1. Well you’re on right track, I suppose! 😀 maybe 5 years from now lo HKS lah haha aamiin. Yep, mudah-mudahan jalan manapun yg diambil bisa banyak berkah ya mad 😀

      2. That’s…a very hard question to answer mad. Banyak hal yang terjadi di luar perkiraan gue, yah gak semuanya positif sih harus gue bilang. We’ll see where the wind blows~

        eh dateng wisuda dongg hahaha 😀

      3. Haha semoga sukses on everything you do Marsh. Good if it’s not positive dan dptnya pas masih muda gini. Makes you more mature in the future right.

        Pasti dong in sya Allah 😀

  2. mau nambahin sih mat. hehehe
    anything you do,be the best at it mat. it will come in handy when the time comes.

    other than that, can’t agree more

    HKS ya mat aminnn.. selalu didoakan bro.. 🙂 semoga sukses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s